Min historia

Sexuellt utnyttjad som barn

 

Mitt namn är Alexandra von Essen och jag är 22 år gammal. Under större delen av min barndom blev jag sexuellt utnyttjad av min pappa, Claes Utterström. Han uppfostrade mig till att vara hans lilla docka, jag klädde mig som han ville, pratade som han ville och gjorde praktiskt taget som han ville hela tiden för att få den bekräftelse jag behövde från honom.

 

Min mamma, Anna Utterström, visste att han våldtog mig men hon var för feg och rädd för att göra något.

Osäker och rädd

Som barn var jag ganska osäker och rädd. Jag hade separationsångest och var rädd för att bli ensam. Redan som riktigt liten var jag rädd för män och killar, framförallt mörkhåriga män. Denna rädsla följde mig genom hela min uppväxt och jag vågade inte prata eller umgås med killar.

 

Men när jag var 16 hade jag min första pojkvän och det var då spärren släppte. Jag blev allt vildare, oregerlig, och började träffa fler killar, den ena mer våldsam än den andra. Min destruktiva sida blev tydligare och jag var tvungen att få utlopp för all min ångest, rädsla och förtvivlan på något sätt.

 

Fasaden

Jag orkade inte hålla min stora hemlighet för mig själv men jag hade ingen att vända mig till. Utåt sätt hade jag en familj som älskade mig och vänner att umgås med. Innerst inne så hatade jag allihop för att ingen såg hur jag mådde och ingen såg vad min pappa gjorde mot mig.

 

Min mamma hade ingen egen vilja, hon var för upptagen med att uppfylla vad hon trodde var alla andras behov. Hon lät sig bli kuvad av andra och kunde aldrig stå upp för mig mot min pappa. Jag hade önskat en mamma som var modig, kärleksfull och som vågade stå upp för sig själv och andra. En sådan mamma som Anna aldrig kommer att kunna vara. Idag känner jag inget behov utav att ha mina föräldrar i mitt liv, de har skadat mig tillräckligt.

 

Snygg och eftertraktad

För att försöka döva en liten bit av mitt sargade liv utvecklade jag ett stort shoppingbehov. Jag köpte kläder för alla pengar jag hade favoritstället var NK i Stockholm och jag kunde gå där i timmar. Ville man ha många killar efter sig, vilket var mitt ständiga mål, så var man tvungen att se bra ut och ha snygga kläder ansåg jag. Mitt liv kretsade kring materiella ting, inget annat var intressant.

 

Räddningen

Andra året på gymnasiet orkade jag knappt gå till skolan längre, all min energi och livsgnista var som bortblåst. Jag hade drivit mitt liv till en gräns som var ohållbar.

 

Det kändes som att jag skulle dö om jag inte snart fick berätta vad Claes hade utsatt mig för under min barndom. En kär vän erbjöd mig att få bo hemma hos henne och hennes familj på Öland. Hon gav mig en chans att få börja om och leva mitt eget liv. Lättad, glad och nervös tog jag chansen. På deras gård var jag omgiven av människor jag tyckte om och litade på. Där kände jag äntligen att jag kunde berätta om min barndom och att jag blev trodd. Något jag hela mitt liv varit rädd för att inte bli.

 

Jag kommer alltid att älska henne och hennes familj för att de gav mig chansen till att få ett liv värt att leva. Resan har varit lång och tuff men gett bra resultat i slutändan. Idag lever jag i eget hus med min pojkvän, två hundar och en katt, jag jobbar som zonterapeut, massör och föreläsare.

 

Du kan göra precis vad du vill med ditt liv när du vill, hur du vill och vart du vill. Det är just detta som är det bästa med livet att vi varje dag kan ändra på det i våra liv som vi vill förändra.

- Alexandra von Essen

© Livskraft och Järnvilja 2014